خرید تجهیزات رستوران یکی از مهمترین مراحل در راه اندازی رستوران است و اگر بخواهیم رستوران خود را به موفقیت نزدیک نماییم باید عوامل و فاکتورهای مختلفی را در نظر بگیریم که یکی از آنها می تواند خرید تجهیزات مناسب و خوب برای رستوران باشد. تجهیزات رستوران در آشپزخانه مورد استفاده قرار می گیرد و برای طبخ غذا در دسترس سرآشپز, آشپزخانه و سایر کارکنان رستوران می باشد. اهمیت تجهیزات رستورانی به اندازه ای است که اگر شما از بهترین مواد اولیه استفاده کنید و بهترین سرآشپز را نیز در اختیار داشته باشید اما تجهیزات مناسبی نداشته باشید نمی توانید در تهیه غذا موفق عمل کنید و مشتری خود را راضی نگه دارید.
موفقیت و تداوم آن در هر کسب و کاری مستلزم رعایت اصول و استانداردهایی است که در صورت استفاده نکردن از آنها باید خود را برای هر اتفاقی آماده کنیم. برای راه اندازی رستوران موفق و بدون شکست نیز خرید تجهیزات رستوران از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا تا زمانی که شما وسایل مناسب و اقلام ضروری برای طبخ غذا در اختیار نداشته باشید نمی توانید غذای خوب و باب میل مشتری را تهیه کنید. اما مانند هر کار دیگری پیش از خرید هرگونه تجهیزات و وسایل رستوران بهتر است در این مورد خوب تحقیق کنید تا با انتخاب اشتباه تجهیزات هزینه های بی مورد صرف نکنید و پول خود را هدر ندهید همچنین وقت و انرژی که برای این کار صرف نموده اید نیز با انتخاب اشتباه از بین می رود و شما مدت زمان بیشتری را برای داشتن یک رستوران موفق تلف خواهید کرد
و این نمی تواند در بازار رقابتی امروز خوشایند باشد.
با ما باشید تا یک راهنمایی خوب برای خرید وسایل و تجهیزات رستوران به دست آورید:
یک رستوران برای موفقیت خود نیاز به ابزارها و وسایل مدرن و به روز دارد تا بتواند جدیدترین غذاها را به سادگی تهیه کرده و از پس آماده سازی هر غذایی در کمترین زمان ممکن برآیید و بتوانید بهترین سرویس دهی را به مشتریان تان داشته باشید. برای اینکه در خرید تجهیزات مورد نیاز رستوران تان دچار ضرر مالی نشوید ابتدا باید نسبت به این تجهیزات شناخت کافی داشته باشید و تنها تجهیزاتی را انتخاب نمایید که واقعا به کار شما می آیند از مهمترین تجهیزات مورد نیاز در رستوران ها می توان به
تجهیزات مورد نیاز برای پخت غذاهای مختلف
تجهیزات مورد نیاز برای سرو غذاهای مختلف
تجهیزات سرمایشی رستوران
تجهیزات آماده سازی رستوران
تجهیزات انبارداری رستوران
خط سلف سرویس رستوران
خط کانتر رستوران
تجهیزات مورد نیاز برای شستشوی و نظافت رستوران
تجهیزات جانبی آشپزخانه صنعتی
اشاره نمود.
خرید تجهیزات رستوران به شما در یک پخت و پز و سرویس دهی مناسب کمک می کند و شما می توانید با داشتن تجهیزات مناسب برای رستوران تان از عهده مسئولیت سنگین مدیریت رستوران برآیید. زیرا مدیریت یک رستوران کاری است که از چندین بخش مختلف تشکیل شده است و مدیری موفق است که بتواند همزمان به تمامی مسئولیت های خود رسیدگی نماید.
تجهیزات آشپزخانه رستوران که از مهمترین تجهیزات هر رستوران است
و شامل انواع اجاق گاز اعم از اجاق گاز رومیزی , اجاق گاز صنعتی , اجاق گاز پلوپز , دم کن برنج , دستگاه سرخ کن سیب زمینی , انواع کباب پز , گریل و … می باشد. تجهیزات آماده سازی که برای آماده کردن غذاها برای طبخ به کار می رود و شامل میز کار خمیر , وردنه , میز دورچین , دستگاه خمیرگیر , میکسر , میز مخصوص کباب کشی , میز سالاد , اسلایسر صنعتی, چرخ گوشت صنعتی و … می باشد. تجهیزات سرمایشی از دیگر تجهیزات مورد نیاز رستوران هاست که شامل فریزر , یخچال صنعتی , گرمخانه غذا , گرمخانه ویترین دار و … می باشد که از مهمترین تجهیزات برای یک رستوران به شمار می روند. همچنین خرید تجهیزات رستوران شستشو مثل سینک ظرفشویی , وان شستشو , کابینت آبچکان , ترولی آبچکان, ماشین ظرفشویی صنعتی و … می باشد.
علاوه بر آن شما باید برای نظافت کف آشپزخانه و بخش های مختلف رستوران از مواد شوینده مناسب استفاده نمایید. عدم نظافت رستوران باعث نابودی کسب و کار شما می شود و از آنجا که با سلامت افراد مختلف جامعه و مشتریان شما در ارتباط است اهمیت زیادی دارد. غذایی که شما در رستوران خود تهیه می کنید باید از کیفیت بالا , سلامت و بهداشت عالی , مواد اولیه مرغوب و روش های نگهداری سالم چه برای مواد خام و چه مواد پخته شده برخوردار باشد. بخش نظافت رستوران یکی از پر زحمت ترین بخش های کاری هر رستوران است که نیاز به دقت و توجه خاصی دارد.
اولین کاری که برای خرید تجهیزات رستوران باید انجام داد تعیین نوع رستوران است. برای مثال اگر شما قصد راه اندازی رستوران ایرانی با انواع غذاهای ایرانی و سنتی را دارید به تجهیزاتی برای طبخ انواع غذاهای سنتی , کباب ها و … دارید که در راه اندازی رستوران ایتالیایی به آنها نیاز نخواهید داشت. همچنین طبخ انواع فست فود ها نیز نیازمند تجهیزات مخصوصی است که برای راه اندازی فست فود به آن نیاز دارید. بنابراین در خرید تجهیزات رستوران باید متناسب با نوع رستوران عمل کنید و نیازهای رستوران یا فست خود را بشناسید.
قطعا بودجه شما برای خرید تجهیزات رستوران محدود است
و اصلا نمی خواهید با خرید وسایل غیر ضروری و غیر کاربردی پول , وقت و انرژی خود را تلف نمایید.
در صورتی که نمی دانید از کجا شروع کنید و چه وسایلی برای رستوران خود نیاز دارید بهتر است با یک مشاور توانمند صحبت نمایید. مشاوره به شما می گوید که چه تجهیزاتی در حال حاضر مورد نیاز شماست و هر کدام از وسایل به چه میزان نیازهای شما را برطرف خواهند نمود. شما می توانید با مشخص شدن موارد مصرف هر کدام از تجهیزات و بررسی موقعیت رستوران خود نسبت به خرید یا عدم خرید تجهیزات رستوران اقدام نمایید. خرید تجهیزات غیر ضروری نه تنها کمکی به پیشبرد اهداف شما نمی کنند بلکه باعث به هدر رفتن بخشی از سرمایه و هزینه راه اندازی رستوران شما می شوند در صورتی که شما از این سرمایه می توانید برای بهبود وضعیت رستوران مثل طراحی دکوراسیون رستوران استفاده نمایید.
از دیگر نکات مهم در خرید تجهیزات رستوران در نظر گرفتن فضای رستوران است.
اگر فضای رستوران شما محدود است بهتر است از تجهیزات ایستاده استفاده نمایید تا فضای کمتری اشغال نمایند بنابراین خرید تجهیزات باید متناسب با فضای رستوران انتخاب شود این مسئله برای فست فود و رستوران های ایتالیایی نیز صادق است و استفاده از فرهای بزرگ و جاگیر و تنورهای بزرگ در فضاهای محدود باعث ایجاد اختلال در عملکرد پرسنل و کارکنان رستوران می شود. این باعث می شود زمان شما برای آماده سازی غذا تلف شود زیرا فعالیت پرسنل می تواند با مشکل مواجه شود و حتی در برخی موارد نیز منجر به شکستن و افتادن چیزی از دست آنها شود که این روی روند سرویس دهی رستوران شما نیز اثر گذار است.
طراحی فضا و دیزاین رستوران در فضاهای کوچک محدودیت های زیادی دارد
و یکی از این محدودیت ها در بخش تجهیزات آشپزخانه رستوران است.
در صورتی که دیزاین و طراحی فضای داخلی را به بهترین شکل انجام دهید می توانید در افزایش فروش رستوران خود نیز موثر عمل کنید و به برندسازی رستوران تان کمک کرده باشید.
خرید تجهیزات اصلی و اولیه رستوران نیاز به تعیین خط مشی رستوران دارد. شما باید بدانید که در منوی رستوران شما چه غذاهایی سرو می شود و بر اساس آن تجهیزات مورد نیاز را خریداری کنید. یک تصویر کلی از خط تولید خود داشته باشید و میزان خروجی را مشخص نمایید. خرید تجهیزات رستوران بسیار پرهزینه است و بخش بزرگی از سرمایه راه اندازی رستوران را به خود اختصاص می دهد از این رو باید در این کار کاملا محتاطانه قدم برداشت
از مهمترین نکاتی که باید در خرید تجهیزات رستوران به آن توجه داشته باشید شامل:
کیفیت و ماندگاری تجهیزات رستوران
تجهیزات مکانیزه
گارانتی تجهیزات
می باشد.
احتمالا شما می خواهید تا سال های سال از این تجهیزات استفاده کنید و نمی خواهید در زمانی کوتاه پس از راه اندازی رستوران نسبت به تعویض یا تعمیر دستگاه ها و تجهیزات تان اقدام کنید بنابراین در خرید وسایل و تجهیزات رستوران کیفیت را در نظر بگیرید و از برندهای معتبر وسایل و تجهیزات مورد نیازتان را خریداری نمایید. زیرا این برندها در زمینه گارانتی و خدمات پس از فروش خدمات خوبی به مشتریان خود ارائه می دهند. مدرن بودن تجهیزات نکته دیگری است که کیفیت , دقت و سرعت عمل کارکنان را افزایش می دهد و به این ترتیب خروجی و بازدهی کارتان را افزایش دهید از این رو شما به تعداد کارکنان کمتری در مدت زمان مشخص نیاز خواهید داشت و این می تواند در هزینه های نهایی شما بسیار تاثیرگذار باشد.
همچنین یکی از بهترین روشهای تبلیغات رستوران توجه شما به زمان و سرعت عمل در سرویس دهی به مشتری است.