برای آشنایی با ویژگی های یک رستوران خوب با ما همراه باشید تا بهترین انتخاب را برای صرف غذا داشته باشید. یکی از تفریحات سرگرم کننده و لذت بخش برای بیشتر ما صرف غذا در رستوران و بیرون از خانه است. در کشورهای خارجی افراد معمولا در طول هفته نیز در بیرون از خانه نیز غذا صرف می کنند اما در ایران بسیاری از خانواده ها با توجه به میزان بودجه خود اغلب آخر هفته ها یا در مناسبت های خاص برای خوردن غذا و گذراندن اوقاتی خوش به رستوران می روند. یکی از نکات مهمی که ما برای انتخاب یک رستوران مناسب در نظر می گیریم ارزان یا گران بودن رستوران است اما باید بدانیم که برای انتخاب یک رستوران خوب باید نکات و مسائل مختلفی را مد نظر داشته باشیم.
دلایل بسیار زیادی وجود دارد که شما به جای صرف غذا در منزل یک رستوران را برای غذا خوردن انتخاب کنید. صرفه جویی در وقت , انتخاب غذای مورد علاقه , رهایی از پخت و پز غذا در خانه , تنوع و تفریح , صرف غذا در سفر و … از مواردی است که شما را برای خوردن غذا به یک رستوران یا فست فود می کشاند. در این میان انتخاب رستوران شاید به نظر چندان سخت نباشد زیرا در سطح شهر با انواع و اقسام رستوران ها , فست فودها و غذاخوری ها برخورد می کنید و به احتمال زیاد یکی از آنها را انتخاب می کنید. در اینجا با ویژگی های یک رستوران خوب آشنا می شوید که می تواند به شما کمک کند تا بهتر و راحت تر بتوانید یک رستوران مناسب , با کیفیت و با قیمت عالی انتخاب کنید.
این مسئله زمانی که شما در حال سفر کردن هستید اهمیت بیشتری پیدا می کند.
تعداد رستوران ها در سطح شهر بسیار زیاد است اما رستورانی که ویژگی ها و معیارهای مورد نظر ما را به صورت همزمان در خود داشته باشد کمتر یافت می شود. در این رستوران ها انواع غذاها با چاشنی های متفاوت سرو می شود و کیفیت و قیمت آنها نیز متفاوت است. هدف افراد از رفتن به رستوران و پرداخت هزینه زیاد صرف یک غذای لذت بخش , با کیفیت و مطلوب در یک فضای آرامش بخش است. اما اگر یک رستوران نتواند آن چه مد نظر مشتری است ارائه نماید و یا خدمات و غذا از کیفیت مطلوب و دلخواه مشتری برخوردار نباشد می تواند به جای تفریح و لذت بردن از غذا باعث عصبانیت و یا خشم او شود.
از این جهت است که انتخاب یک رستوران خوب و مناسب برای خوردن غذا در ساعاتی که نیاز به آرامش , تفریح و … داریم باعث می شود تا هم وقت و زمان خود را بیهوده تلف نکرده باشیم و هم اینکه هزینه ای که صرف می کنیم بابت یک غذای دلنشین در یک محیط فرح بخش باشد. در این جا به تعدادی از ویژگی های یک رستوران خوب و نکاتی که در انتخاب رستوران باید به آن دقت داشته باشیم اشاره می کنیم:
مهمترین اصل و اساسی ترین ویژگی های یک رستوران خوب ارائه غذای با کیفیت بالا می باشد.
مردم زمانی که به رستوران می روند انتظار یک غذای خوشمزه و در عین حال سالم و بهداشتی را دارند که خوب طبخ شده باشد و استانداردهای لازم در طبخ و سرو آن به کار رفته باشد و مطابق با ذائقه و سلیقه آنها فراهم شده باشد. ظاهر غذا از نظر اندازه , رنگ و بو و طراوت و تازگی بسیار مهم و موثر است و باید بدانید که یک غذای مانده طعم و عطر خود را حفظ نخواهد کرد. اگر می خواهید همیشه به یاد مشتری بمانید و معروف و دوست داشتنی شوید باید روی کیفیت غذای خود خوب کار کنید و هیچ موقع غذای بی کیفیت به مشتری خود ارائه ندهید زیرا حتی یک نکته منفی کوچک نیز می تواند تا ابد در ذهن مشتری باقی بماند و از صرف غذا در نوبت های بعدی در رستوران شما خودداری نماید.
بهداشتی بودن از مشخصات یک رستوران خوب و حرفه ای است
یکی از مهمترین و اثرگذارترین نکاتی که مشتری را به سمت یک رستوران می کشاند این است که رستوران از نظر بهداشتی در وضعیت مناسب و مطلوبی قرار داشته باشد. یک نگاه گذرا به رستوران می تواند میزان بهداشتی بودن آن را برای ما مشخص نماید اما این کافی نیست. فضای مناسب و تمیز و پاکیزه رستوران اولین چیزی است که به نظر ما می آید. ظاهر یک رستوران اگرچه نشان دهنده رعایت حد مطلوب بهداشت در آن نیست اما تا حدود زیادی می تواند خیال ما را از این بابت آسوده نماید.
در برخی از رستوران ها بخش طبخ و سرو غذا به گونه ای است که در دید مشتری قرار دارد از این رو مشتری می تواند تمام کارهایی که برای آماده سازی غذای او انجام می شود را مشاهده نماید. این مسئله در جلب اطمینان مشتری تاثیر زیادی دارد و پرسنل رستوران نیز خود را موظف می دانند تا اصول بهداشتی را هر چه بیشتر و بهتر رعایت نمایند. طراحی دکوراسیون رستوران باید به گونه ای باشد که رستوران نور آفتاب را به میزان کافی دریافت نماید و تمیز کردن آن نیز به سادگی انجام شود.
و …. از دیگر ویژگی های یک رستوران خوب است که باید به آن توجه نمود.
از دیگر ویژگی های یک رستوران خوب داشتن فضای مناسب برای صرف غذا و اوقاتی خوش برای مشتری است. یک رستوران هر چقدر هم کوچک باشد نباید فاصله میزها بیش از حد به هم نزدیک شود زیرا این احساس معذب بودن در مشتری را به وجود می آورد مشتری دوست دارد در عین اینکه در یک فضای عمومی به صرف غذا می پردازد حریم خصوصی خود را نیز حفظ نماید. آرامش در حین صرف غذا یکی از مهمترین مسائلی است که مشتری به آن اهمیت می دهد و عدم احساس امنیت و حریم شخصی باعث القای حس منفی نسبت به رستوران می شود. دیزاین رستوران باید جذاب و مشتری پسند باشد و بتواند نظر اقشار مختلف اعم از پیر و جوان را به خود جلب نماید. چیدمان میزها و دکوراسیون داخلی نیز از دیگر مواردی است که برای راه اندازی رستوران موفق باید به آن توجه نمود.
داشتن:
و … از جمله ویژگی های یک رستوران خوب و مناسب است.
ویژگی های یک رستوران خوب بسیار زیاد است در حالی که این مقاله گنجایش بحث در تمامی موارد را ندارد اما در اینجا رعایت مهمترین ویژگی های یک رستوران خوب برای شما به عنوان یک مدیر موفق و عالی به صورت لیست وار ارائه می شود تا بتوانید با جذب مشتری بیشتر به افزایش فروش رستوران تان کمک نمایید.
نحوه برخورد , لباس و آراستگی پرسنل و میزان توجه آنها به مشتری و دقت در رعایت موارد دلخواه مشتریان
جو رستوران و عدم شلوغی بیش از حد رستوران
قیمت مناسب غذاهای رستوران که به احتمال زیاد از مهمترین ویژگی های یک رستوران خوب می باشد
طراحی منوی رستوران و ارائه یک منوی آسان , کامل و مناسب برای انتخاب غذا به مشتری
حضور مسئولین رستوران برای سرکشی به مشتریان و نحوه کار پرسنل در جهت جلب رضایت مشتری
نحوه سرو غذا و استفاده از ظروف مناسب و میزهای تمیز و عاری از آلودگی
سیستم تهویه مناسب عدم انتشار انواع بوها و رایحه ها در رستوران
سرویس بهداشتی مناسب و تمیز
و سایر موراد
همیشه به یاد داشته باشید که کیفیت کار و رضایت مندی مشتری همیشه بالاترین حد تبلیغات در رستوران شماست.