یکی از مراحل اولیه طراحی و راه اندازی یک رستوران ، طراحی پلان رستوران است.
طراحی رستوران باید به گونه ای انجام شود که رستوران را از دیگر محیط های اطراف مجزا و شاخص نماید و به خوبی تمایز آن را از دیگر مکان ها مشخص نماید. یکی از اصول اولیه برای طراحی یک رستوران مکانی است که برای راه اندازی رستوران در نظر می گیرید. این مسئله که شما بخواهید رستوران خود را در میان هیاهو و شلوغی شهر بنا کنید و یا آن را در گوشه ای دنج و به دور از سر و صدا راه اندازی کنید به سلیقه و تفکر شما بستگی دارد. انتخاب مکان و موقعیت رستوران مرحله بسیار مهمی است و پس از آن نوبت به طراحی پلان برای رستوران تان می رسد.
طراحی پلان رستوران پیش از انجام هر کاری برای طراحی داخلی باید به دقت انجام شود.
اولین قدم این است که ابعاد فضای مد نظرتان را به دست آورید.
محاسبه ابعاد داخلی توسط یک مهندس معمار انجام می شود.
پس از مشخص شدن ابعاد دقیق فضا اکنون وقت آن است که طراحی دکوراسیون رستوران را آغاز نمایید.
در این زمان است که شما آنچه در ذهنتان است از:
را با مهندس معمار در میان بگذارید.
طراح و مهندس معمار می تواند از آنچه در ذهن شما است استفاده نماید و معماری داخلی رستوران شما را آماده کند. شما می توانید در برنامه ریزی برای قرار گیری تجهیزات و اجزای دکوراسیون داخلی رستوران تان به مهندس معمار نظرات خود را ارائه نمایید و در هر قسمت که احساس کردید با سلیقه و نیاز شما جور در نمی آید با طراح تان صحبت نمایید.
اولین مرحله برای طراحی داخلی هر فضا تهیه یک برنامه فیزیکی است.
این برنامه شامل اطلاعات بنیادی از بناها و متراژ ریز فضاهای تشکیل دهنده آن و میزان اشغال کل فضا می باشد. این قسمت بر اساس استانداردهای فضایی موجود و نیاز و سلیقه کارفرما آماده می شود. پس از کامل کردن اطلاعات برنامه فیزیکی نوبت به مرحله لکه گذاری روی نقشه یا پلان مورد نظر می رسد. لکه گذاری باید بر اساس سازماندهی فضاها انجام شود و اگر در این مورد اطلاعات کافی جمع آوری نشود ممکن است طراحی پلان رستوران با مشکلاتی مواجه شود که جبران آنها هزینه بسیار زیادی از کارفرما صرف نماید.
از این رو محدوده هر فضا در طراحی دکوراسیون داخلی رستوران باید مشخص شده باشد.
برای این کار از انواع رنگ های مختلف و اشکال گوناگون استفاده می شود.
سیرکولاسیون و روابط فضایی مرحله بعدی در طراحی پلان رستوران و هر فضای دیگر است.
در این مرحله:
در پلان مشخص می شود. بررسی دسترسی ها ممکن است به تغییراتی اساسی در لکه گذاری که در مرحله قبل انجام شود منجر شود. برای مثال فضای رفت و آمد گارسون ها نباید با دسترسی مشتریان با سرویس بهداشتی رستوران تداخل داشته باشد. هر گونه مشکل در این مرحله از طراحی پلان رستوران را باید با برگشتن به مرحله قبلی در لکه گذاری برطرف نمایید.
مرحله بعدی در طراحی پلان رستوران توجه به فضاهای منفی و مثبت است.
به همان اندازه که فضاهای مثبت با ارزش و مهم هستند به فضاهای منفی نیز در طراحی پلان رستوران باید توجه نمود. زیرا وجود فضاهای منفی است که به فضاهای مثبت ارزش و اعتبار می بخشد و باعث دیدن شدن آنها می شود. از این رو در طراحی نقشه پلان برای رستوران فضاهای مثبت را هاشور می زنیم آنچه باقی می ماند فضای منفی به حساب می آید.
به این ترتیب نسبت فضاهای مثبت و منفی به دست می آید که این نسبت باید با استانداردهای موجود در تناسب و هماهنگی باشد زیرا ممکن است فضاهای منفی بیش از استانداردهای لازم و نیاز رستوران ما باشد که در این صورت به این فضاها , پرت گفته می شود. زمانی که به چنین مشکلی برخورد کنیم باید برگردیم و اشتباهاتی که انجام داده ایم را برطرف نماییم. همچنین اگر فضای مثبت نیز بیش از اندازه باشد تردد آزاد و آرامش فضا برهم می خورد و باز هم باید در طراحی پلان رستوران تجدید نظر نمود تا جایی که تعادل میان فضاهای مثبت و منفی برقرار شود.
طراحی داخلی رستوران یکی از مهمترین مسائلی است که پس از طراحی پلان رستوران باید به آن توجه نمود. در اینجا به تعدادی از نکات مهمی که در طراحی و دیزاین داخلی رستوران باید به آنها توجه نمود اشاره می کنیم. دکوراسیون رستوران و طراحی آن باید برای مشتریان جذابیت داشته باشد و طراحی صحیح و اصولی در فضای داخلی رستوران می تواند فضاهای ارزشمند را افزایش دهد و بیشترین بهره وری را از فضا برای مدیریت رستوران و مشتریان ایجاد نماید.
اولین و اساسی ترین اصلی که در طراحی پلان رستوران و طراحی دکوراسیون آن باید در نظر گرفت اصل احترام به مشتری است. راحتی و آسایش و آرامش مشتری در مدت زمانی که به صرف غذا در رستوران می پردازد اصل مهمی است که در دیزاین رستوران باید به آن توجه نمود. این مورد همچنین یکی از مهمترین مسائل در برندسازی رستوران و افزایش فروش رستوران نیز به شمار می آید. مشتری برای صرف غذا مدت زمان نسبتا زیادی را در رستوران شما وقت می گذراند
بنابراین آرامش او در این مدت و میزان لذت بردن او از فضا اهمیت زیادی دارد.
ایجاد تنوع در طراحی داخلی , طراحی و چیدمان دکوراسیون داخلی , طراحی پلان رستوران به گونه ای که آسان ترین کاربری و دسترسی را برای مشتری به همراه داشته باشد و نکات دیگر را باید مد نظر داشته باشید تا بتوانید رضایت مشتری را از فضای داخلی به دست آورید. زمانی که مشتری از فضا و طراحی رستوران شما خوشش آید رستوران شما را برای سپری کردن شب با روزی خاطره انگیز انتخاب می نماید.
موقعیت آشپزخانه در طراحی پلان رستوران امروزه اهمیت زیادی پیدا کرده است. در گذشته آشپزخانه در انتهایی ترین قسمت رستوران جای داشت اما امروزه آشپزخانه ها کاملا در دید مشتری طراح و ایجاد می شوند. این نکته بسیار مهمی است زیرا مشتری با دیدن آشپزخانه و نحوه طبخ و آماده سازی غذا اعتماد بیشتری نسبت به رستوران و غذای شما پیدا می کند و این در وفادارسازی مشتری نقش بسیار مهمی خواهد داشت. البته باید موقعیت رستوران شما نیز به گونه ای باشد که امکان طراحی آشپزخانه و چیدمان آن به نحوی که در دید مشتری قرار گیرد نیز وجود داشته باشد.
اجزای داخلی رستوران از دیگر مسائلی است که در طراحی و دیزاین رستوران باید به آن توجه نمود. این اجزا شامل پرده ها , نحوه چیدمان مبلمان و میزها , رومیزی ها , گلدان های گل و هر چیز دیگری است که شما برای زیباسازی فضای خود از آنها استفاده می کنید. این وسایل و تجهیزات به نوعی طرز تفکر شما و پیام رستوران شما را بیان می نماید.
پس از در انتخاب آنها باید دقت کافی داشته باشید.
شلوغی بیش از حد در طراحی پلان رستوران باعث ایجاد اختلال می شود و می تواند مشتری را خسته و دلزده نماید. پس در استفاده از تجهیزات , مبلمان و طراحی و دیزاین فضا باید تعادل را حفظ نمایید و از شلوغی بیش از حد پرهیز کنید. استفاده از رنگ مناسب از دیگر مسائلی است که در طراحی رستوران باید به آن توجه نمایید. رنگ های مناسب می توانند باعث ایجاد محیطی زنده و پر انرژی گردند و تنوع و تضاد در رنگ ها انرژی محیط را افزایش می دهد. شما باید بدانید که هر رنگ ویژگی ها و پیام های مخصوص به خود را دارد به این ترتیب شما می توانید با استفاده از رنگ ها احساسات خود را نیز بیان نمایید.
از دیگر نکات مهم در طراحی فضا و طراحی پلان رستوران استایل فضا می باشد.
سبک استفاده از اشیا و عناصر تشکیل دهنده فضا می تواند استایل فضای شما را مشخص نماید. متریال به کار رفته در طراحی نیز از عناصر مهم در استایل فضا می باشد که باید در انتخاب متریال مناسب نیز توجه و دقت خاصی داشت. شما می توانید از طرح های کلاسیک با جزئیات زیاد برای طراحی فضا استفاده نمایید و یا از طرح های مدرن و ساده در عین حال زیبا و جذاب استفاده کنید. دقت کنید که طرح های کلاسیک به دلیل استفاده از جزئیات بیشتر برای فضاهای بزرگ و وسیع کاربرد دارند.
و در فضاهای کوچکتر بهتر است طراحی هرچه ساده تر و مدرن تر انجام شود.
مقیاس انسانی در طراحی یکی از مهمترین اصولی است که باید به آن توجه نمود. چرا که در طراحی باید به نیازها و رفتارهای انسانی پاسخ داده شود. ارگونومی , مقیاس و اندازه های انسانی از مهمترین و اساسی ترین اصول در طراحی داخلی به ویژه طراحی پلان رستوران است. طول و عرض و ابعاد فضا با بدن انسان ها قیاس می شود و بهترین تعریف برای آنها این است که با ویژگی های انسانی در تناسب و هماهنگی باشد.
مقیاس می تواند ابزاری برای:
باشد. هر چیزی که در طراحی پلان رستوران و دیزاین آن استفاده می شود می تواند درک درستی از فضا و تناسبات آن به ما بدهد.
تعادل و یکپارچگی در این امر بسیار مهم است.
در این مورد می توان از بدن انسان به عنوان یک چارچوب ساده در تناسبات بنیادی برای طراحی به ویژه طراحی پلان رستوران استفاده نمود. توجه به خط دید انسان یکی از مواردی است که در این زمینه باید به آن توجه نمود. زیرا ارتباط مشتری با محیط اطراف از این طریق حاصل می شود و می تواند حس کنجکاوی او را برانگیزد. در طراحی پلان رستوران و دیزاین رستوران توجه به استایل های ایستاده و نشسته مشتری اهمیت زیادی دارد و شما می توانید از فیگورهای مختلف انسانی برای برای روح بخشیدن به فضای داخلی استفاده نمایید.
با توجه به موقعیت و نوع رستوران شما می توانید از پلان های مختلفی برای طراحی پلان رستوران و معماری آن استفاده نمایید. اما یکی از موارد مهمی که می توانید در طراحی پلان رستوران به آن توجه کنید این است که بخشی از رستوران خود را به استفاده از مناظر طبیعی اختصاص دهید. اگر رستوران شما وسط شهر است احتمالا گزینه زیادی برای استفاده از چنین فضاهایی ندارید اما با چند ترفند کوچک و ساده می توانید خودتان چنین فضاهای خلق کنید.
اگر در ساختمان شما امکان استفاده از یک فضای باز وجود دارد حتما این کار را انجام دهید.
و بخشی از محیط را به یک فضای طبیعی و دل انگیز اختصاص دهید.
این مسئله را حتما پیش از طراحی پلان رستوران با مهندس معمار تان در میان بگذارید. با تزئین فضا توسط گل ها و گیاهان می توانید بخشی از طبیعت را به رستوران خود بیاورید و باعث تقویت روحیه خود , پرسنل و مشتریان تان گردید. حتی اگر فضای رستوران شما فاقد فضاهای مناسب برای ایجاد مناظر طبیعی است این هنر شما و طراح داخلی تان است که بتواند چنین مناظری را در محیط های بسته امروزی به وجود آورد. استفاده از گلدان های گل و قرار دادن آنها در محل های مناسب یکی از ایده های خوبی است که شما می توانید برای طراحی و دیزاین رستوران خود از آنها استفاده نمایید.
برای مشاوره طراحی پلان رستوران و راه اندازی رستوران در تهران تنها کافیست با تیم تخصصی کمالو مشاوره نمایید.