در مبحث رستوران داری موفق به سالن کار رستوران و یا ویتر می رسیم. اما سالن کار رستوران کیست و چه وظایفی بر عهده دارد؟ ویتر و یا ویترس به کسی اطلاق می شود که در یک رستوران , کافی شاپ یا کافه وظیفه ایجاد ارتباط با مشتری را بر عهده دارد و به مشتری کمک می کند تا سفارش خود را انجام دهد و بهترین انتخاب را برای سفارش خود داشته باشد. همچنین ویتر می تواند با ارائه توضیحات بیشتر در مورد منو و امکانات رستوران یا کافه به مشتری کمک نماید، سفارشات مشتریان را تحویل دهد و خدماتی دیگری که مشتریان به آن نیاز دارند را ارائه نماید.
در واقع ویتر یا ویترس رابط بین رستوران و مشتری است.
نکته بسیار مهم این است که خصوصیات اصلی یک سالن کار رستوران یا کافه چیست؟
و کسی که به عنوان سالن کار یا سالن کار فعالیت می کند باید چه توانایی هایی داشته باشد و چه آموزش هایی ببیند؟
مهمترین خصوصیت یک سالن کار رستوران موفق برخورداری از یک ارتباط قوی کلامی است.
سالن دار از این ارتباط برای برخورد با مشتری استفاده می کند سالن دار باید کاملا خوش برخورد بوده و با نحوه برخورد با مشتری آشنا باشد. این مقدمه ای برای موفقیت در راه اندازی رستوران است که از سالن کار رستوران حرفه ای , خوش برخورد و مسلط استفاده کنیم. زیرا مشتری نحوه برخورد سالن دار یا گارسون با خود را می سنجد و اگر نکته ای منفی در برخورد و رفتار او ببیند ممکن است برای همیشه رستوران شما را ترک کند. آشنایی کامل با صنف رستوران داری و کافی شاپ از دیگر خصوصیاتی است که سالن کار یا گارسون یا ویتر باید داشته باشد. تسلط کامل به منو از دیگر مواردی است که سالن دار باید آن را پیش از شروع به کار فرابگیرد و در مورد منو و ویژگی های محل کار مورد نظر اطلاعات کافی داشته باشد تا بتواند در صورت لزوم مشتری را راهنمایی کند
این اطلاعات باید قبل از اینکه شخص به عنوان گارسون رستوران یا کافی شاپ شروع به کار می کند به او آموزش داده شود.
سالن کار رستوران یا کافی شاپ نقش مهم و موثری در جذب مشتری دارد در صورتی که سالن کار وظیفه خود را به درستی انجام دهد می تواند در جلب نظر مشتریان بسیار موثر باشد از این رو مهم است که سالن کار همیشه لبخند به لب داشته باشد و با روی خوش و برخورد مناسب مشتری را راهنمایی نماید. هر اندازه گارسون وظیفه خود را به درستی انجام دهد تا زمانی که برخورد مناسبی با مشتری نداشته باشد و یا باعث رنجیدگی خاطر مشتری شود نمی تواند در جلب نظر مشتری موثر باشد. مشتری بیشتر برابر با افزایش فروش رستوران یا کافی شاپ است از این رو اصل مهم در هنر سالن کار رستوران این است که بتوان مشتری را از هر جهت راضی و خوشحال نگه داشت.
برخورد مودبانه و سرعت عمل دو فاکتور مهم در موفقیت سالن کار رستوران است و سالن دار باید ظاهری آراسته و مرتب داشته باشد. سالن دار نباید با مشتری بحث کند و سفارش مشتری را باید در کمترین زمان ممکن آماده نماید و به مشتری تحویل بدهد. توانایی انجام چندین کار به صورت همزمان و داشتن روحیه انعطاف پذیری به سالن دار رستوران یا کافی شاپ کمک می کند تا وظایف خود را به درستی انجام دهد , خسته و کسل نشود و برخورد مناسب تری با مشتری داشته باشد. داشتن یک سالن دار خوب یکی از بهترین روشهای تبلیغات رستوران و کافه است و می تواند به افزایش درآمد رستوران با جذب مشتری بیشتر منجر شود.
ویتر و سالن دار در کافی شاپ ها و رستوران ها وظایف مشابهی دارند و به طور کلی هر دو یک شغل محسوب می شود. هر دو شغل وظیفه سفارش گیری از مشتریان، شرح منو، ارائه پیشنهاد به مشتریان، تعامل با کارکنان آشپزخانه، آمادهکردن صورت حساب و دریافت هزینه صورت حساب از مشتری را بر عهده دارند. ایجاد ارتباط کلامی موثر با مشتریان و تاثیر در جذب مشتری از ویژگی های مشترک ویتر و سالن دار رستوران است. سالن دار یا ویتر را نمی توان با گارسون مقایسه نمود اگرچه شرح وظایف هر دو تا حدودی یکسان است اما سالن دار و یا ویتر باید دارای روابط اجتماعی قوی تری باشند و از قدرت کلامی بالاتری برخوردار باشند تا بتوانند در جذب مشتری موفق عمل کنند. هر خدمات رسانی یکسانی دارند اما ویتر یا سالن کار رستوران و کافی شاپ بودن به مراتب نیاز به مهارت و قدرت بیشتری دارد.
یک سالن کار رستوران خوب می تواند در انجام برخی کارها به مدیریت رستوران کمک نماید برای مثال می تواند به دنبال راهی برای افزایش فروش رستوران و جذب مشتری بیشتر باشد و یا با تبلیغات موثر به دنبال برندسازی رستوران باشد. همچنین می تواند با نظرات تخصصی در دیزاین رستوران و طراحی دکوراسیون رستوران پیشنهادات خوبی ارائه نماید. برای کاهش هزینه های رستوران و افزایش سوددهی راهکارهای مناسبی ارائه نماید برای مثال جلوگیری از تولید بیش از حد زباله می تواند از خدمات یک سالن دار رستوران خوب باشد. راضی نگه داشتن مشتریان اصلی ترین کاری است که سالن دار رستوران باید انجام دهد. در صورتی که برای راه اندازی رستوران خود به دنبال سالن دار رستوران حرفه ای هستید می توانید با تیم تخصصی کمالو تماس بگیرید ما به شما در انتخاب بهترین سالن کار رستوران , ویتر , سرآشپز و سایر کارکنان کمک می کنیم.