در اینجا قصد داریم در مورد ویژگیهای سرآشپز حرفه ای یا شف صحبت کنیم. شف کلمه ایست که اینروزها نسبت به قبل بیشتر استفاده می شود.
در آشپزی طی یک سری عملیات مواد خام اولیه تبدیل به غذاهای خوشمزه و متنوع میشود. آماده سازی و پختن مواد غذایی خام و تبدیل آنها به انواع غذاهای لذیذ وظیفه ای است که یک سرآشپز حرفهای برعهده دارد. اما این تنها وظیفه یک سرآشپز نیست. شرح وظایف یک سرآشپز بسیار زیاد است و کسی که قصد دارد در این حرفه فعالیت نماید باید بتواند به صورت همزمان تمامی این وظایف را به خوبی انجام دهد. سرآشپز یا شف بر تمامی فعالیتهای آشپزخانه نظارت دارد و عملکرد کارکنان را نیز مدیریت مینماید. یک شف همچنین برای مشتریان نیز اهمیت ویژهای قائل است و جلب رضایت و خشنودی آنها از کیفیت غذا و سرویس رستوران برای او بسیار اهمیت دارد.
ارائه نظرات کارشناسانه در طراحی منو و قیمت گذاری غذاها، نظارت بر موجودی رستوران , تأمین مواد اولیه و نظارت بر آن و … از دیگر ویژگیهای سرآشپز حرفهای است.
در ادامه با مهمترین ویژگیهای یک شف بیشتر آشنا میشویم:
اولین و اساسی ترین ویژگی شف یا سرآشپز داشتن مهارت و تخصص و تسلط به
و … میباشد. از ویژگیهای سرآشپز حرفهای این است که به سادگی از عهده انجام این کارها برآید و با طبع انواع غذاهای محلی نیز تا حدودی آشنا باشد و ویژگی ابتکار و خلاقیت برای تغییر و بهبود کیفیت غذاها نیز از دیگر معیارهای یک سرآشپز خوب است.
یکی از مهمترین ویژگیهایی که یک سرآشپز حرفهای و متخصص باید داشته باشد مدیریت است.
درست است که مدیر رستوران روی نحوه عملکرد کلی رستوران نظارت دارد اما اجرای درست تمامی امور در رستوران زیر نظر شف انجام میشود. شف یا سرآشپز باید قادر به مدیریت آشپزخانه و کل رستوران , کارکنان و تمامی امور مرتبط با رستوران باشد و در زمانی که مدیر حضور ندارد مدیریت رستوران برعهده شف است. بنابراین میتوان گفت که ویژگیهای سرآشپز حرفهای داشتن ویژگیهای یک مدیر حرفه ای و مدبر است. ویژگیهایی مثل خلاقیت و ذوق و هنر و مقابله با سختیها و مشکلات در یک مدیر موفق وجود دارد. سرعت عمل مهم ترین ویژگی دیگر یک مدیر است که در یک شف حرفه ای نیز باید وجود داشته باشد.
از طرف دیگر
نیز برای یک مدیر موفق از ملزومات اساسی است.
مورد مهم دیگر که باید در ویژگیهای سرآشپز حرفهای وجود داشته باشد علاقه به انجام کار است.
در هر کاری علاقه و پشتکار ضامن موفقیت است و آشپزی نیز از این امر مستثنی نیست.
تهیه غذا ؛ انتخاب مواد غذایی خوب؛ طراحی منوی غذا؛ همه و همه باید با عشق و علاقه توسط سرآشپز انجام شود. همچنین داشتن روحیه همکاری و کار تیمی ؛ اداره آشپزخانه و کارمندان و تهیه غذاهای خوب و خوش طعم از بهترین مواد اولیه اما با قیمتی مقرون به صرفه از نظر اقتصادی از دیگر ویژگیهای سرآشپز حرفهای است به گونه ای که هم رضایت مشتری جلب شود و هم سود مناسبی نصیب رستوران گردد. از شاخصها و ویژگیهای سرآشپز حرفهای دقت و تمرکز بالا است. یک سرآشپز باید حواسش به همه چیز باشد. توجه و دقت کافی به همه اموری که در رستوران جاری و در حال انجام است اهمیت زیادی دارد. داشتن اطلاعات کافی از تمامی امور و اعمالی که در رستوران اتفاق میافتد باعث میشود تا سرآشپز تصمیمگیری درستی داشته باشد و وظایف خود را به خوبی انجام دهد.
از دیگر ویژگیهای سرآشپز حرفهای این است که همواره به روز باشد و داشتن اطلاعات کافی در مورد غذاهای مختلف , دسرهای جدید , مواد غذایی تازه و قیمتها از فاکتورهای اساسی سرآشپز بودن است یک سرآشپز برای تهیه و طبخ غذاها با بهترین کیفیت و بهترین طعم و رنگ و ظاهر باید مهارت و تخصص کافی داشته باشد و با عشق و علاقه ای که به کار دارد همواره در تلاش برای بهبود و ارتقای مهارتها و توجه به علم روز دنیا باشد.
داشتن تعهد کافی باعث میشود تا هر کاری با کیفیت بالاتر و بهتری انجام شود.
آشپزی نیز از کارهایی است که در آن کیفیت حرف اول را میزند و از ویژگیهای سرآشپز درجه یک این است که باید همواره کیفیت غذاها و رضایت مشتری را مد نظر داشته باشد و باید مطمئن باشد که تمامی فاکتورهای و عوامل دخیل در ارائه بهتر خدمات در زمان مناسب و در سر جای خود قرار دارند. از دیگر ویژگیهای سرآشپز حرفهای این است که در زمینه طراحی داخلی و دیزاین رستوران نیز نظر بدهد و پیشنهادهایی برای کمک به بهبود و افزایش فروش رستوران ارائه نماید. کیفیت غذا مهمترین عامل در برندسازی موفق رستوران است بنابراین توجه سرآشپز باید به این مهم باشد تا بتواند رستوران محل کار خود را به یک برند معتبر تبدیل نماید.
از ویژگیهای سرآشپز ستارهدار این است که باید بتواند در مورد تجهیزات مورد نیاز رستوران نظر داده و به عنوان یک مشاوره متخصص در این زمینه راهنمای مدیریت رستوران باشد. از این رو آشنایی با تجهیزات آشپزخانه رستوران از دیگر ویژگیهای سرآشپز حرفهای است. انتخاب تجهیزات و ماشینآلات مناسب با قیمت مقرون به صرفه و دوری از اسراف و خرید تجهیزات غیر ضروری از دیگر وظایف یک شف حرفهای و متخصص میباشد. در واقع شف میتواند به عنوان یک مشاور امین در کنار کارفرما قرار بگیرد و او را در جریان تمامی مشکلات و نیازهای رستوران در راستای بهبود کیفیت آن قرار دهد. توجه به نظافت رستوران و جلوگیری از هدر رفت مواد غذایی از دیگر وظایف سرآشپز است.
رعایت بهداشت مهمترین اصل در راهاندازی رستوران است
بنابراین توجه به این مقوله باید در دستور کار سرآشپز قرار بگیرد.
انتخاب و گزینش درست کارمندان و دستیاران و آشپزها نیز زیر نظر سرآشپز انجام میشود و یک سرآشپز حق دارد تیم کاری خود را انتخاب نماید. احترام و علاقه به افراد زیردست و ایجاد فضای صمیمی و مناسب برای کار گروهی نیز از دیگر ویژگیهای سرآشپز حرفهای است. نکات مهم در انتخاب سرآشپز خوب برای رستوران بسیار زیاد است برای انتخاب بهترین شف رستوران و نیز طراحی دکوراسیون رستوران خود میتوانید با مجموعه کمالو تماس بگیرید. در صورتی که قصد راه اندازی رستوران دارید و نیاز به انتخاب بهترین پرسنل برای رستوران تان دارید کمالو آماده است تا به همراه تیم کارشناسی خود بهترین مشاوره را به شما ارائه داده و شما را در انتخاب بهترین پرسنل و بهترین تجهیزات آشپزخانه , تبلیغات رستوران و … یاری نماید.