آیا می دانستید که در بسیاری از کشورها باید برای ارائه طرح بندی رستوران به صورت طبقه بندی شده مجوز
راه اندازی رستوران جدید داشته باشید؟ این بدان معنی است که قبل از تخریب،برق کاری، لوله کشی، نصب لوازم آشپزخانه و غیره، شما باید یک طرح طبقه بندی تایید شده برای رستوران تان داشته باشید. در قالب طرح کسب و کار رستوران، ما گام به گام، نشان می دهیم چگونه می توانید یک رستوران جدید را باز کنید. یکی از الزامات طراحی این است که قبل از شروع یک رستوران جدید، باید ایده خوبی برای طراحی در محل داشته باشید. برخی از رستورانداران ممکن است مایل به استفاده از نرم افزار برنامه ریزی برای رستوران مانند SmartDraw، ConceptDraw یا CadPro برای ایجاد طرح بندی رستوران خود باشند. دیگران ترجیح می دهند با شرکت های طراحی داخلی کار کنند، و از متخصصانی که می دانند چگونه از فضای موجود استفاده کنند بهره می برند. هنگامی که به برنامه های طبقه بندی
طراحی رستوران توجه می کنید، می بینید که این برنامه ها به یک اندازه مناسب همه نیست.
عناصر طرح بندی رستوران به صورت طبقه بندی شده
در هر صورت، قبل از شروع روند راه اندازی رستوران خود، باید اصول اولیه طرح بندی رستوران را بیاموزید و روی ایده ای برای آن دسته از عناصر که می خواهید مفهوم رستوران خود را ارائه نمایید تمرکز کنید. در اینجا هشت نمونه از طرح های طبقه بندی رستوران و طرح بندی رستوران ارائه شده است،
و این دقیقا همان چیزی است که می بایست در طراحی رستوران مد نظر قرارداد تا نتایج خوب حاصل شود.
1. ورودی
هیچوقت یک کتاب را با جلدش قضاوت نکن.
این یک اصل زیبا است که لزوما با رستوران ها ارتباط ندارد.
برخی افراد تنها بر اساس ظاهر رستوران برای غذا خوردن به آنها می روند اما شما به عنوان صاحب رستوران قبل از اینکه برنامه ای برای پذیرایی از مهمانان داشته باشید، باید ثابت کنید که رستوران شما ارزش غذا خوردن دارد. این می تواند با مفاهیم پیچیده و سخت همراه باشد. رستوران های مختلف نیاز به ورودی های بسیار متفاوت دارند. در مصاحبه ای با مجله طراحی و توسعه رستوران، دئی توضیح داد که یک رستوران باید بازدید کنندگان را مانند یک بیلبورد جذب کند، حتی اگر مشتری در حال رانندگی با ماشین از کنار رستوران شما عبور کند. بنابراین او از پنجره های کف تا سقف استفاده می کرد، و به رانندگان اجازه می داد تا از راه دور نگاهی به فضای رستوران او بیندازند. همه رستوران های زنجیره ای دئی پنجره های کف تا سقف ندارند. با این حال، یک عنصر مشترک همه رستوران های او را با هم مرتبط می کند: یک دستگیره درب سفارشی، که به نظر می رسد مانند یک تکه لیمو است و نشان دهنده نام تجاری آن است.
2. بخش انتظار
در ارائه طرح بندی رستوران سپس، روی بخش انتظار یا فضای انتظار تمرکز کنید. بعضی از رستوران ها فضای جداگانه ای برای این قسمت طراحی می کنند که از سالن غذاخوری مجزا است. در طرح های دیگر رستوران ها، این منطقه به طور کامل نادیده گرفته می شو. شما باید اطمینان حاصل کنید که فضای کافی برای انتظار مهمانان وجود دارد و اولویت دادن به مهمان نوازی است، حتی اگر هنوز ننشسته اند.
یک راه برای نشان دادن تعهد رستوران شما به مهمان نوازی، گرفتن کت مهمانان است.
کارکنان رستوران می توانند تنها با گرفتن کت مهمانان حتی اگر فقط در زمستان باشد به جلب مشتری و پر کردن صندلی های رستوران در نتیجه
افزایش فروش رستوران شما کمک کنند. یکی دیگر از گزینه های ساده این است که مهمانان بلافاصله به بخش انتظار بروند و با خوشامدگویی میزبان برای قرار گرفتن پشت میز خود مواجه شوند. میزبانی یک رستوران عالی ممکن است سخت باشد.
میزبان رستوران باید از زبان بدن، چهره ، و غیره آگاه باشد و همچنین باید با کارکنان هماهنگ باشد.
3. خدمات کامل بار
بسیاری از رستورانهای کامل دارای یک قسمت بار هستند که می تواند در طرح بندی رستوران به عنوان بخش دیگری برای انتظار و سرویس دهی بهتر به مشتری مورد استفاده قرار گیرد البته داشتن فضای بیشتر کار را برای گرفتن سفارشات و انجام آنها برای باریستاها و گارسون ها مشکل تر می کند و خدمات رسانی سخت تر می شود. یک راه حل خوب در طرح بندی رستوران استفاده از سیستمی است که در آن سرورها کار دریافت سفارشات و پرداختی ها را انجام می دهند.
4. اتاق غذاخوری
نکته مهم و اصلی در طرح بندی رستوران سالن غذاخوری است. هنگامی که مهمانان شما از بخش انتظار به اتاق غذاخوری وارد می شوند مسلما مهمترین بخش رستوران است. سالن غذاخوری شما وسیع , زیبا و در عین حال دارای بخش های خصوصی برای نشستن مهمانان باشد. سالن غذاخوری باید 60٪ از کل مساحت رستوران را به خود اختصاص دهد، و مناطق آشپزخانه و آماده کردن غذا و بخش انتظار و دیگر بخش ها باید 40٪ باقیمانده را پوشش دهند. در طرح بندی رستوران باید توجه کنید که چقدر فضای مورد نظر برای هر مهمان بر اساس حداکثر اشغال فضا باید اختصاص دهید.
این برای انواع مختلف رستوران ها متفاوت خواهد بود، اما Total Food Service می گوید:
- سالن غذا خوری: 18-20 فوت مربع
- خدمات کامل بار: 12-15 فوت مربع
- فست فود: 11-14 فوت مربع
- سالن مهمانی ها و جشن ها: 10-11 فوت مربع
در این طرح بندی رستوران باید به فضاهای اشغال شده مانند زیر توجه کرد:
- فضای 18 اینچ بین هر صندلی اشغال شده
- 42-60 اینچ بین هر میز مربع
- 24-30 اینچ بین میزهای گرد
اما انواع مختلفی از صندلی ها را در رستوران های مختلف ممکن است استفاده شود شامل نیمکت ها، کابین، صندلی های مورب، میزهای گرد، میزهای کوچک، و یا میز میز کار. برای انتخاب بهترین فاصله بین میزها و صندلی ها به این نکته نیز توجه داشته باشید.
5. آشپزخانه
البته، طرح بندی رستوران فقط برای مهمانان نیست.
آشپزخانه رستوران که به خوبی طراحی شده است، کارکنان شما را شاد و کارآمد تر می کند.
در طرح بندی آشپزخانه رستوران شما باید فضای لازم برای
- انبار مواد غذایی
- آماده سازی مواد اولیه
- پخت و پز
- نگهداری ظروف
- مخزن آب
- و حتی اتاق کارکنان
را اختصاص دهید.
به خصوص منطقه پخت و پز باید یک فضای باز و وسیع باشد، به طوری که سرآشپزان می توانند در هنگام تهیه غذا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. بهترین طرح های آشپزخانه ایجاد یک فضای مناسب برای کار کارکنان و شامل تجهیزات و لوازم ضروری رستوران می شود.
6. سرویس بهداشتی
سرویس بهداشتی برای طرح بندی رستوران اهمیت زیادی دارد.
آمارها نشان می دهد زمانی که سرویس بهداشتی یک رستوران تمیز و مناسب نباشد مشتری دیگر به آن رستوران برنمی گردد. بنابراین در طرح بندی رستوران خود اطمینان حاصل کنید که فضای مناسبی برای سرویس بهداشتی در نظر گرفته اید سرویس بهداشتی مهمانان را از کارکنان جدا کنید و آن را همیشه تمیز نگه دارید. نحوه دسترسی به سرویس بهداشتی باید آسان باشد و به
آشپزخانه نیز نزدیک نباشد.
7. ایستگاه پرداخت و سیستم POS
در طراحی رستوران قسمت پرداخت ضربان قلب رستوران شما به شمار می رود.
شما ممکن است پرداخت های متعددی برای بخش های مختلف رستوران مثل قسمت بار و … در نظر بگیرید اما برای اجتناب از تعداد زیاد کارکنان می توانید از سیستم های پرداخت که بر سر میزها قرار دارد استفاده کنید به این ترتیب مشتری خود می تواند کار پرداخت را انجام دهد و این کار شما را بسیار ساده تر می کند.
به هر حال شما باید ایستگاه پرداخت و دریافت وجه مناسبی در رستوران خود ایجاد نمایید.
8. فضای باز
رستوران شما ممکن است یک فضای باز در خیابان داشته باشد. هرچند این منطقه در داخل رستوران نیست، هنوز هم باید در طرح بندی رستوران شما باشد. مکان ایده آل برای یک فضای باز نزدیک به آشپزخانه و سالن غذا خوری است، بنابراین سرورها مجبور نیستند فاصله زیادی برای سرویس دهی به مشتری طی کنند.
پس از اجرای طرح بندی رستوران تان، شما ممکن است از نظر میزان کارایی به آن اطمینان نداشته باشید. ما در مجموعه کمالو آماده هستیم تا بهترین طرح بندی رستوران شامل
طراحی دکوراسیون رستوران و دیزاین رستوران را برای شما انجام دهیم. برای افتتاح رستوران خود و یا بازسازی آن ما آماده ایم به شما ایده های خوبی بدهیم.