صنعت غذا همیشه برای کسانی که به دنبال سرمایه گذاری و بازگشت سود مناسب هستند جذابیت های خاصی دارد.خصوصا با کانسپت های ایتالیایی یا فست فود و مرغ سوخاری که در صورتی که درست اجرا شود یک کسب و کار خوب و پردرآمدی می تواند باشد اما کار آسانی نیست. زیرا هم هزینه بر است و هم زمانبر. پس شما به جیب پر از پول و صبر قابل توجه نیاز دارید.
در راه اندازی رستوران علاوه بر صرف هزینه برای آموزش خودتان و پرسنل، برای شناخته شدن توسط مشتریان و کسب درآمد زمان زیادی را هزینه خواهید کرد. اما شما فرصت دارید که با راه کارهایی نوآورانه و همکاری با تیم هایی با دانش فنی و تخصص بالا ریسک های سرمایه گذاری در راه اندازی رستوران را به اندک برسانید.
راه کارهایی که در راه اندازی رستوران باید در نظر داشته باشید:
در کار نظارت و مدیریت باید درگیر شوید
بسیار اتفاق می افتد که سرمایه گذار می گوید این ملک و این شما، لطفا در زمان توافق شده رستوران بنده را تحویل دهید. این تفکر در راه اندازی رستوران بشدت سمی است و شما می بایست در شروع در کار خودتان نظارت داشته باشید و از شروع تحت آموزش های خاص برای اداره رستورانتان قرار بگیرید.
برای راه اندازی رستورانتان بودجه بندی داشته باشید
مهم است که در ابتدای مسیر راه اندازی برنامه ریزی دقیقی داشته باشید و بوم کسب و کارتان را تکمیل کرده باشید و مهم ترین بخش آن یعنی بودجه بندی را بصورت دقیق و واقع بینانه دیده باشید چرا که در غیر اینصورت تمام کسب و کارتان می تواند در هر لحظه تهدید شود و این امر مانع پیشرفت در سرمایه گذاری و کسب و کارتان گردد.
در راه اندازی رستوران شتابزده عمل نکنید
از متخصصین واقعی در این حوزه استفاده کنید
خطر بزرگی که شما را در راه اندازی رستوران تهدید می کند متخصص نماها در این صنف می باشد. بسیاری از افراد با تجربه های کم و نا وارد مدعی راه اندازی رستوران هستند و چنانچه شما درباره ی این موضوع و این افراد تحقیق کافی نداشته باشید مجبورید چون تیری در تاریکی تمام سرمایه ی خود را که برای راه اندازی رستوران در نظر گرفته اید را به خطر انداخته و متزلزل رفتار کنید.
چه باید کرد؟
بررسی سوابق این متخصصین
راستی آزمایی از سوابقی که ایشان اظهار می کنند
گرفتن پیشنهادها و بیزینس مدل های ایشان و ارزیابی دقیق از اینکه این بیزینس مدل همه ی جوانب کار آگاهانه دیده شده اند یا خیر
تست های اجرایی از این اشخاص یا تیم ها
تصمیم گیری که این شخص یا این تیم با این روحیات و دانش و تجربه می تواند به شما کمک بکند یا خیر
راه اندازی رستوران یک فرآیند کاملا اقتصادی است اما توصیه می کنم که سرمایه گذار مانند رهبر یک ارکستر یا یک هنرمند نقاش عمل کند و در تمام فعالیت ها هارمونی و وحدت رویه را حفظ کند
منظور از فعالیت ها چیست؟
طراحی کانسپت یا ایده ی اصلی در راه اندازی
برای مثال راه اندازی رستورانی که غذای اصیل ایرانی ارائه می کند و یا راه اندازی رستوران ایتالیایی با رویکرد فست کژوال و یا گیلکی با ویژگی های خاص
برای اینکه مثال خود را واضح تر بیان کنم می بایست نام برخی رستوران ها را ذکر کنم. رستوران ایتالیایی سنسو (حس خوب) که کانسپت این رستوران در شروع ایتالیایی با رویکرد فست کژوال بود و یا برند چاکوچ که کانسپت آن مرغ سوخاری با استفاده از مرغ کامل و رستوران هایی با تعداد با و فروشگاه هایی متوسط یا حتی کوچک
طراحی آشپزخانه با رویکرد ایده اصلی طراحی شده
با توجه به مثال های بالا یک رستوران با 30 میز برای پذیرایی و واقع شدن در منطقه ی بلوار فرودس و حجم دلیوری نسبتا بالا چه آشپزخانه ای باید داشته باشد؟؟؟
پاسخ به این سوال گره گشای تیتر اصلی مقاله یعنی طراحی آشپزخانه با رویکرد ایده ی اصلی می باشد
طراحی معماری و دکوراسیون رستوران
حتما شنیده اید که از قدیم گفته اند که همه چیزمان به همه چیزمان بیاد
طراحی دکوراسیون رستوران نیز تابع این مثل قدیمی است و نمی تواند در یک فضای مدرن یک غذای سنتی ارائه داد و یا در یک غذا خوری بین راهی یک دکوراسیون کلاسیک اجرا کرد
طراحی تبلیغات
اگر دقت کرده باشید نوشتم طراحی تبلیغات و ننوشتم تبلیغات
اما چه فرقی بین این دو وجود دارد؟ بهتر است پیش از آنکه شروع به اجرا تبلیغات کنید راجع به تبلیغات طرحی مسنجم و منظم داشته باشید. طرحی که به ما بگوید در هر زمان با نتایجی که از تبلیغ می گیرید چه عملکردی داشته باشید. و یا حتی پیش آن مهم است که هویت بصری و کلیه تاچ پوینت های شما چگونه طراحی شود.
به هر حال تمام این فعالیت ها و سرمایه گذاری ها با هدف جذب مشتری صورت می گیرد واگر درست اقدام نشود ماهیت سرمایه گذاری متزلزل و در مواردی نابود خواهد شد
با توجه به مطالب بالا می گویم که سرمایه گذار رستوران باید مانند یک رهبر ارکستر عمل کند و در کلیه موارد ذکر شده هارمونی را رعایت کند.
بنابر این اگر درفکر راه اندازی رستوران و سرمایه گذاری در این بخش هستید باید تمام مهارت های خود را محک بزنید و بعد وارد این حوزه شوید
مهارت مالی
مهارت در اداره نیروی انسانی
مهارت در برخورد با مشتری های مختلف
مهارت در جذب مخاطبین خود
مهارت برخورد با تامین کننده ها و از همه مهم تر مهارت در بکار گیری متخصصین در امر راه اندازی و پشتیبانی رستوران
البته راه اندازی و سرمایه گذاری در رستوران سختی های زیادی دارد اما با برخورد اگاهانه و عملکرد سنجیده می توان نتایج درخشانی بدست آورد و یا حتی با سرمایه گذاری از نوع فرانچایز می توان ریسک سرمایه گذاری را به حداقل ممکن رساند که البته موضوع فرانچایز در سایر مقالات به صورت کاملا تخصصی بررسی و ارزیابی و ارائه خواهد شد